مكرونة لازنيا و رافيولى محشية لحمة مفرومة
من اول صنع العجين الى النهاية
اللى مش هيقولى تسلم ايدك مش منزل حاجه تانى😀😀
مقادير العجينة ثابتة للنوعين
1 كيلو دقيق
9 بيض
15 جرام ملح
نقوم بوضع الدقيق والبيض في العجان ثم يتم تشغيله لمدة 15 دقيقة ثم يتم اضافة الملح وتفرد على ماكينة المكرونة وتستخدم الدقيق اثناء الفرد
__________________
مكرونة لازنيا
تفرد وت تسلق المكرونة لمدة 5 دقائق ثم توضع في ماء بثلج ثم ترص في صنيةو توضع طبقه منها و طبقة من الحشو ويكون الحشو عبارة عن لحمة مفرومة بالبصل وصوص الطمام متشوحة في زيت او سبانخ حسب رغبتك مع مراعاة وضع البشمل
وتوضع الطبقه الاخيرة من البشملة وتدخل الفرن
لمدة تتراوح بين 15 : 20 دقيقة
ـــــــــــــــــــــــــــــ
المكرونة الرفيولى
نقوم بعمل الحشو وضع طاسه على النار وبها زيت ثم نضع البصل ثم نضع اللحمه ونقلب قليلا
نفرد العجين ونقوم بحشوها بالحمه المفرومة وثم نغلقها بعجينة اخرى نفس حجم الاولى من اعلى جيدا وتقطع كما موضح بالصور وتسلق لمدة 15 دقيقه
ثم نجهز طاسه بها صوص طماطم على النار ونخرج المكرونة ونضعها داخل الصوص ونطرقها لمدة
5 دقائق وتقدم