الحمام المحشى فريك
اللى مش هيقولى تسلم ايدك مش منزل حاجه تانى😀😀
المقادير
حمام
فريك
بصلة
طماطم
بهارات
الطريقة
اولا. هانجيب الحمام اى كميه انتى هاتعمليها وننضفه كويس واهم حاجه ان يكون بين الجلد واللحم مفصولين يعنى المكان اللى هانحط فيه الحشووننقعه فى ماء وملح وخل عشان يبقى نظيف ومافيهوش اى ريحه
ثانيا. الحشو
هانجيب الكبد والقوانص بتوع الحمام ونقطعهم قطع صغيره
وبعدين نفرم البصل ونشوحه فى السمن البلدى وشويه زيت ذره
اهم حاجه السمن البلدى عشان يبقى الطعم والريحه مظبوطين
وبعد كده نضيف الكبد والقوانص
جينا بقى للمهم البهارات
هانحط ملح وفلفل اسمر وكمون وبهارات وجوز الطيب
واهم حاجه جوز الطيب
ونسيبهم شويه يتشوحوا مع بعض
وبعد كده هانضيف الفريك ونقلبهم كويس لحد ما الفريك يبقا زى الصورة وضيف شوية مياه
ملاحضة:
الفريك يتنقع لمدة نص ساعه قبلها
وبعد كده هانبدا حشو الحمام وخلى بالك علشان جلده ضعيف ممكن يتفتح منك ثم نحشية ونقفلة كويس من رجلية او نلفه بسيلفر
وفى حلة على النار بها معلقة سمنة ومستكة وحبهان نحطه لحد ما يستوى
نطلعه ونرصه في صنية وندخل الفرن لمدة 5 دقايق وندهن بشوية صلصة طماطم
خفيفه وبالف هنا