اكلت السمين او لحمة الراس
اللى مش هيقولى تسلم ايدك مش منزل حاجه تانى😀😀
الفشه
الطحال
لحمة الراس
لسان
طريقة العمل سهله
بتتغسل كويس جدا جدا
وبعدا كدا كل الحاجات دى بتسلق في ماء بالفلفل والملح والحبهان وورق الغار ...
ونحاول نخلى الطحال في مياه سليق لوحدة عشان ميطلعش الدم على الشوربة
وبعد ماسلقنا كله واستوى نجيب طاسة الزيت ونحمر فيها الكلام ده
وبعدين يتقدم مع الجرجير
ــــــــــــــــــــ
الممبار
المقادير
كيلو ممبار
3 بصلات
شبت مقطع صغير
بقدونس مقطع صغير
كسبرة خضراء مقطعة صغير
ملح - فلفل - كمون
3 طماطم كبيرة
3كوب ارز
شطة " حسب الرغبة "
2 ملعقة سمن
طريقة تنظيف الممبار
- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى
و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك
و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى
ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه
لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس
و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.
الحشو
نغسل الارز،
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكسبرة
ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا
وبعدين نحط السمن بالقمع نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماء المغلى
نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت
و بالهنا والشفا