لكي سيدتي مدونة الطبخ العربي والعالمي لكي سيدتي مدونة الطبخ العربي والعالمي
الطبخ

آخر المواضيع

الطبخ
الطبخ
جاري التحميل ...
الطبخ

الكبدة والمخ البانية

 الكبدة والمخ البانية 

اللى مش هيقولى تسلم ايدك مش منزل حاجه تانى😀😀


اولا الكبدة البانية 

المقادير 

نص كيلو كبدة مقطعة شرائح زى الفراخ كدة البانيه 

بصله وبهارات ملح فلفل وليمون 

بيضه وشوية لبن 

دقيق وبقسماط 

الطريقة 

تجيبى الكبدة تتبليها بشويه ملح وفلفل وكمون وليمون وتحطيها في مصفى علشان تصفى اى دم فيها 

بعد كدة نفرم البصله مع البهارات والملح ناعم 

ونتبل الكبدة بالبصل ونسيبها نص ساعة اوربع ساعة عادى لو مستعجلة 

بعد كدة نحطها في الدقيق وبعدين البيضة عليها شوية لبن صغيرين وملح وفلفل 

وبعد كدة بقسماط 

ونحمرها على نار متوسطة حتى تنضج 




مقادير المخ البانيه

مخ 

بيض 

بقسماط

ملح وفلفل أسود وكمون


طريقة عمل المخ البانيه

نغسل المخ بالماء وقليل من الخل، ثم تبيله بالملح والفلفل والكمون.

نحطه  فى مصفاة سلك على ماء مغلى حتى ينضج فى البخار.

بعد تمام نضجه قطعيه إلى شرائح، اضربى البيضة مع الملح والفلفل وضعى فيه المخ.

غطى المخ بالبقسماط واقليه فى زيت غزير ليصبح ذهبى اللون.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم

إتصل بنا