لكي سيدتي مدونة الطبخ العربي والعالمي لكي سيدتي مدونة الطبخ العربي والعالمي
الطبخ

آخر المواضيع

الطبخ
الطبخ
جاري التحميل ...
الطبخ

طاجين فخارة الشاورما

 'طاجن فخارة الشاورما 

فخاره هي الطاجن المصنوع من الطين المفخور , بنختار طبق فخار أو طبق بايركس غير عميق وفيه جنب عشان العجين يسند عليه 

اللى مش هيقولى تسلم ايدك مش منزل حاجه تانى😀😀


المقادير

لحم مسلوق أو دجاج مسلوق

بصله كبيره مقطعه

فلفل أخضر حار عدة حبات

فلفل الوان

معجون طماطم

زيت + عصير ليمون

ملح وتوابل

كوبان دقيق

خميره + ملعقة سكر

ملعقه سمسم وحبه سوداء




طريقة العمل

نخلط الخميره والسكر مع نصف كوب ماء دافيء ونتركها جانباً لكي تتخمر . ننخل الدقيق والملح ونضيف نصف كوب زيت ونفرك الدقيق جيداً . نضيف خليط الخميره ونعجن جيداً واذا تطلب المزيد من الماء فنضيف ونستمر بالعجن حتى نحصل على عجينه متوسطة الليونه تشبه عجينة الكليجه . نترك العجينه جانباً كي تتخمر ونشعل الفرن لكي يسخن على حرارة 300 مئويه


نقطع الفراخ المسلوقه والخضار ونخلطها معاً بعد كدا 

نحط  طاسة كبيره على النار وفيها شوية زيت ونحط فيها الفراخ المسلوقة والخضار بعد كدا بنضيف عليهم  معجون الطماطم والملح والتوابل وعصير الليمون وحولي ثلاثة أرباع كوب ماء وكميه كافيه من الزيت 

كل ده بياخد دقيقه فقط او 2 على النار وبعدها 


نصب طاسة الفراخ و الخضار  في الطاجن ونعدل مستواها في كل الطاجن ,

ودلوقت هنفرد العجين هنرش شوية دقيق ونفرده ونخلي العجينة اوسع من حجم الطاجن عشان نعرف نقفل الطاجن كويس  

نضع العجينه على الطاجن ونغلقه بإحكام 

نرش وجه العجين بالسمسم والحبه السوداء وندخله الى الفرن ونشوي حتى ينضج العجين

عند التقديم نقطع العجين وهو ساخن الى مثلثات أو مربعات وسنشاهد تحتها كميه من الفراخ والخضار تسبح في صلصه سميكه ..

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم

إتصل بنا